Mitochondriën als basis voor gezondheid

by 21.04.20

Op dit moment zijn mitochondriën een hot topic in de onderzoekswereld. Veel van de huidige onderzoeken zijn gefocust op mitochondriën en dit gebeurt met een goeie reden. In de de 20ste eeuw ging een groot deel van de aandacht uit naar de celkern (nucleus) en het DNA wat daarin “opgeslagen” ligt. Er werd gekeken naar wat er allemaal gebeurt in de celkern, maar niet of nauwelijks naar de link die onze celkern heeft met zijn grootste energieleverancier, namelijk het mitochondrium.

Wat zijn mitochondriën?

Mitochondriën zijn niet alleen de energiefabriek van de cel, maar ook de antenne van de cel. Mitochondriën zijn voortdurend bezig met de prikkels uit de omgeving waar te nemen. Prikkels uit onze omgeving worden vaak via licht en water in ons lichaam opgevangen en “gebracht” naar onze mitochondriën. De ontcijfering die de mitochondriën doen is bepalend voor het gedrag van onze cellen.


De input die in de omgeving aanwezig is bepaalt hoe onze mitochondriën reageren. Dit is  bepalend voor:

– Hormoonproductie
– Energieproductie
– Orgaanfuncties
– Herstelvermogen
– Chemische balansen in het brein
– Slaap-waak cyclussen

Mitochondriën zijn gemaakt om de signalen uit de omgeving te ontcijferen om zo onze interne programma’s te beheren en te controleren. De signalen waar onze mitochondria het meest gevoelig voor zijn, zijn de signalen die er gedurende de evolutie van mitochondriën vrijwel altijd waren. Denk daarbij aan:

– Zon(licht)
– Temperatuur
– Donkerte
– Het magnetisch veld van de aarde
– Kosmische straling
– Water
– Voedsel

Al deze bronnen hebben een bepaalde vorm van trilling of zijn gespecialiseerd in het geleiden van deze trillingen. Dieren en dus ook mensen zijn tijdens evolutie miljoenen jaren blootgesteld aan deze natuurlijke vormen van trillingen. We moesten onze celbiologie aanpassen om te kunnen overleven en roeien met de riemen die we hadden. Onze cellen zijn aangepast op deze natuurlijke vormen van trilling en informatie. Deze natuurlijke vormen van trillingen zijn de enige riemen die we miljoenen jaren hebben gehad.

Waarom de mitochondriën in onze cellen niet meer de juiste signalen krijgen

In de huidige moderne leefstijl zijn we chronisch los gekoppeld van deze vormen van natuurlijke informatie. Om in de beeldspraak te blijven: we hebben compleet nieuwe riemen gekregen waar we helemaal niet mee kunnen roeien. We leven in kunstlicht, regelen onze eigen omgevingstemperatuur, de steden zijn ‘s nachts verlicht, het water is sterk vervuild met zuren, medicatieresten en ander synthetisch afval, en de niet natuurlijke elektromagnetische velden van telefoons, wifi, 5G en andere moderne apparatuur zijn in overvloed aanwezig en worden als maar sterker!

Dan hebben we het nog niet eens gehad over luchtkwaliteit, werkdruk, voedsel kwaliteit en financiële stress. Al deze factoren hebben een enorme invloed op onze fysieke en geestelijke gezondheid.
De mitochondriën in onze cellen krijgen niet meer voldoende van het juiste signaal en worden overspoeld met niet natuurlijke signalen.

Niet vreemd dat we zwakker, dikker, zeiker en sneller oud worden toch? Mensen zijn tot ontzettend veel in staat en we zijn goed in ons aanpassen, maar het tempo waarin de veranderingen nu ontstaan is teveel voor onze natuur.

Verbind jezelf met de natuur, eet biologisch, verander de licht omgeving in je huis, investeer in je gezondheid, informeer jezelf omtrent gezondheid en kijk een uurtje minder Netflix per week.
Gebruik je gezonde verstand en kijk om je heen, besef dat we elkaar en de aarde nodig hebben om een deze geweldige kwaliteit van leven te kunnen handhaven.
Geef je mitochondriën eens wat meer van de signalen waar ze van oorsprong gewend mee zijn te werken!

Wij helpen je graag op weg.

Thomas van Doorn

Your Health Concept

 

Your Health Concept

Your Health Concept

Bij Your Health Concept zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van leefstijlaanpassingen om gezondheidsklachten op een natuurlijke manier te verhelpen. Altijd gebaseerd op jouw persoonlijke situatie.

Gratis checklist

Download het gratis ebook en ontdek drie tips om jouw biologische klok te ondersteunen.

"De bewustwording in combinatie met de praktische oplossingen hebben er voor gezorgd dat mijn gezondheid enorm is verbeterd."
"Ik had slaapproblemen, psoriasis en weinig energie. Nu heb ik weer grip op mijn gezondheid!"
"Ik ben nooit meer moe en volledig hersteld!"

Heb je dit al gelezen?